“RTL Nieuws” 1992 – 1997

Share

In 1992 kreeg het RTL4 Nieuws een grondige restyling. Deze vormgeving wordt door velen beschouwd als de klassieke look van het RTL Nieuws. Ook toen het RTL4 Nieuws in naam veranderde naar RTL Nieuws, werd deze vormgeving met wat kleine wijzigingen behouden.

De tune werd gecomponeerd door Hans van Eijck, die inmiddels de huiscomponist was geworden van de RTL zenders. Eind jaren tachtig kwam Van Eijck via Hennie Huisman in contact met Joop van den Ende. Voor zijn grote amusementsshows ging Van Eijck de tunes componeren. Ook voor het sterrennet dat er nooit kwam, TV10, had Van Eijck de muzikale vormgeving gemaakt. Toen de sterren van Van den Ende naar RTL4 gingen, bewerkte Van Eijck zijn pakket voor gebruik op die zender. Zo ontstond zijn band met RTL4 die ertoe leidde dat hij jarenlang bijna alle tunes voor de zender maakte, van de Surpriseshow tot Eigen Huis & Tuin. En dus ook de tune voor het RTL4 Nieuws. Overigens is Van Eijck een veelzijdig componist. Hij heeft ook enkele grote hits op zijn naam als producer, waaronder Que Si, Que No van Jody Bernal.

Deze tune bevat de RTL melodie die door RTL zenders door heel Europa werd gebruikt in die tijd. Die is niet gecomponeerd door Van Eijck maar door de Franse componist Michel Legrand.

Hans van Eijck Muziekproducties – RTL4 Nieuws leader

Tijdens het Half Acht Nieuws werd de uitzending begonnen met een drietal korte headlines. Daaronder speelde deze muziek.

Hans van Eijck Muziekproducties – RTL4 Nieuws headlines

Hieronder de track die gebruikt wordt om vóór de reclame het nieuws te promoten. Een variant van deze track – zonder de beginbumper – werd gebruikt als eindleader.

Hans van Eijck Muziekproducties – RTL4 Nieuws coming up

(93 stemmen, gemiddeld: 4,32 van de 5)
Laden...