Tip: Muziekgeheimen.nl onthult geheimen achter tv tunes


Schuif wat je aan het doen bent maar even aan de kant. Het nieuwe platform Muziekgeheimen.nl is vandaag gelanceerd. Daar vind je verhalen over de totstandkoming van muziek, waaronder tv-tunes. Het kopstuk van de lancering is een uitgebreid interview met componist en producer Ruud Mulder, waarin hij terugblikt op zijn carrière als muziekproducer voor onder andere John de Mol. Al 25 jaar is hij de man achter de iconische Staatsloterij-tune.

We leren dat de blazers voor de tune in dezelfde sessie zijn opgenomen als de blazers voor de — even legendarische — tune van de 5 Uur Show. “De muzikanten waren er toch al.” Inmiddels heeft Mulder meer dan 20 variaties gemaakt van de tune. Maar de blazers zijn nooit opnieuw opgenomen. “Ik heb de lumineuze ingeving gehad om deze na de eerste opname los op een tape te zetten,” zegt Mulder in het artikel.

De site is een initiatief van Frank Jansen. Hij heeft ook de Nederlandse componist gesproken van de tune van Who Wants to be a Millionaire, het meest succesvolle tv-format ter wereld. Elke eerste vrijdag van de maand komen er nieuwe artikelen, als een soort maandblad.

   1 Reactie


1 reactie

  1. alweer offline

    Beantwoorden

Geef een antwoord