Promotie voor nieuwe vormgeving RTL Nieuws komt op gang

Share

rtlnieuws14Aanstaande maandag tijdens het Half Acht Nieuws gaat de nieuwe vormgeving van RTL Nieuws in premiere.  Er komen nieuwe tunes, een nieuw decor, een nieuwe website, nieuwe graphics en nieuwe mobiele apps. Inmiddels is de promotie daarvan op volle gang gekomen en bieden verschillende media een voorproefje.

Uiteraard heeft de site van RTL Nieuws er zelf het nodige over. Op een speciaal deel van de website worden alle foto’s en artikelen die zij daar zelf over schrijven gebundeld.

Rick Nieman is vanavond te gast bij RTL Late Night om te praten over “de nieuwste snufjes, robotcamera’s en andere innovaties waarmee het Nieuws in een totaal nieuw jasje is gestoken”.

Verder heeft de Volkskrant van vandaag een interview met de twee Britten, Mark Porter en Dylan Griffith, die verantwoordelijk zijn voor de nieuwe vormgeving. De basis voor de visuele identiteit zijn ronde hoeken:

“Porter: ‘Dat gegeven was de basis voor de eerste schetsen van de nieuwe visuele identiteit. Het wordt geïnspireerd door het ‘frame’, het kader dat overblijft als je de inhoud wegdenkt op alle apparaten waarop nieuws wordt geconsumeerd.’ Griffith vult aan: ‘Je zegt er tegelijkertijd mee: dít is voor ons belangrijk.’

“De ronde hoeken van het bekende frame komen overal terug. In de typografie van de eerste drie letters van het nieuwe logo, in de leader, en ook in het futuristische decor, dat bestaat uit drie grote groene schermen waarop uiteenlopende beelden geprojecteerd kunnen worden.”

De Volkskrant meldt ook dat componist Martijn Schimmer de pitch voor de tunes won van Stephen Emmer. Maar Schimmer en Emmer waren niet de enigen die mededen. Ook componist Bernhard Joosten leverde een demo aan. Daarmee vroeg RTL Nieuws elke componist terug waarmee het in de afgelopen twintig jaar heeft gewerkt.

Maandag starten wij hier op Nieuwstunes.nl met een serie artikelen naar aanleiding van een bezoek dat wij brachten aan Martijn Schimmer en zijn studio. We laten je zien wat deze tunes voor RTL Nieuws uniek maakt, hoe ze zijn gemaakt en wat het vak van tv-componist allemaal inhoudt.