Nieuwe tunes van Nieuwsuur, Uitgesproken en TROS Aktua

Share

tvnuEen aantal leuke nieuwe tunes zijn toegevoegd aan het groeiende archief op Nieuwstunes.nl. Je kunt nu luisteren naar de tune van Nieuwsuur. Deze muziek van Martijn Schimmer en zijn Schimmer Music Productions heeft een klassieke sound die prestige en ambitie uitstraalt.

In hetzelfde seizoen waarin Nieuwsuur NOVA opvolgde, kwam Uitgesproken op de plaats van Netwerk. Maar in tegenstelling tot Nieuwsuur was Uitgesproken niet zo’n groot succes. Aan de tune heeft dat niet gelegen. Die is beslist de moeite waard en sinds vandaag ook hier te beluisteren.

Daarnaast hebben we een tune uit het iets verdere verleden toegevoegd: TROS Aktua. Deze tune maakt onderdeel uit van een jinglepakket dat werd gebruikt door de TROS eind jaren tachtig. Het werd geproduceerd door JAM Creative Productions en werd door radiostations wereldwijd gebruikt. Naast de instrumentale cut die werd gebruikt door TROS Aktua hebben we ook een kleine compilatie toegevoegd van hoe diezelfde tune werd gebruikt door andere klanten van dat jinglepakket.