Nieuwe tune van RTL Nieuws nu al te beluisteren

Share

RTLNieuwsDecor2014De nieuwe tune van RTL Nieuws is te beluisteren op de site van RTL. Ondanks dat de muziek pas vanaf 3 april op televisie wordt gebruikt, geeft RTLLeadermuziek.nl een voorproefje. Voor € 1,30 kun je luisteren naar een bestand genaamd “rtl_nieuws_-_6_uur_hd_2014”. Vermoedelijk gaat het hier dus om de versie van de tune bestemd voor het bulletin van 18.00. De componist heeft RTL niet bekend gemaakt maar wij weten dat het gaat om Martijn Schimmer.

UPDATE (zaterdag 15 maart): RTL heeft de nieuwe tunes inmiddels van de website gehaald.

De nieuwe muziek is onderdeel van een volledig nieuw RTL Nieuws, zoals adjunct-hoofdredacteur Marc Schreeuder aangeeft: “Binnenkort gaan we al onze programma’s uitzenden vanuit een vernieuwde studio, krijgen RTL Nieuws, RTLZ en Editie NL nieuw logo’s, nieuwe kleuren en komen er nieuwe programmaleaders met nieuwe muziek. Ook onze websites en nieuwsapps worden aangepast.” Ook worden Merel Westrik en Daphne Lammers toegevoegd aan het presentatieteam van het hoofdbulletin.

De nieuwe vormgeving is al een tijdje in de maak. Toen de NOS twee jaar geleden met een nieuwe vormgeving kwam, kondigde Schreuder al aan dat ook RTL Nieuws er “helemaal anders uit gaat zien”. Oorspronkelijk stond deze restyling gepland voor eind 2013. Bijna een jaar geleden werd de demo van Martijn Schimmer al ten gehore gebracht aan de redactie van de nieuwsrubriek. Zo schreef correspondent Erik Mouthaan toen op Twitter: “Eind dit jaar nieuwe vormgeving en leader RTL Nieuws. Op onze jaarlijkse nieuwsdag heb ik zojuist de muziek gehoord. Erg mooi!” De lancering heeft dus enige vertraging opgelopen maar inmiddels worden er vanuit het nieuwe decor proefuitzendingen gedraaid om alles soepel te laten verlopen bij de premiere.

Foto: Twitter


(1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...