Nieuwe studio ARD Tagesschau liep anderhalf jaar vertraging op

Share

Bildschirmfoto-2014-04-15-um-17.45.09-630x357Wie vindt dat de nieuwe studio van RTL Nieuws lang op zich laat wachten, moet eens kijken naar de Duitse televisie. Vanavond heeft ARD Tagesschau, het Duitse journaal, een restyling gekregen die oorspronkelijk gepland stond voor 26 december 2012. Enkele dagen voor het moment suprême stelde de Duitse publieke omroep de lancering toen uit. Uiteindelijk duurde het uitstel dus zo’n anderhalf jaar. Vergeleken daarmee is de maand vertraging van RTL Nieuws niets.

Het was het wachten waard want de nieuwe vormgeving is indrukwekkend. Het centrale element in de nieuwe studio is een gebogen videowand van maar liefst achttien meter breed. De tune is een nieuw arrangement van de melodie die al sinds 1956 wordt gebruikt. Deze versie is afkomstig van het bedrijf van de beroemde filmcomponist Hans Zimmer. Er is gekozen voor een klassieke en statige uitvoering. (Leuk weetje: bij de Duitse omroep zijn ze zo conservatief dat de openingstune tot 2007 dagelijks live werd gespeeld door een orkest.)

Net zoals bij RTL ging het bij de ARD om meer dan een nieuwe vormgeving voor Tagesschau. Dat verklaart ook meteen de vertraging. De manier waarop het nieuws wordt geproduceerd veranderd. Niet alleen moet de techniek worden aangepast maar ook moet een hele grote redactie ermee leren werken.


(1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...