Welkom! Luister hier naar je al je favoriete nieuwstunes

Share

tvWist je dat de componist van vele RTL Nieuws-tunes in de jaren negentig ook de man achter de Jody Bernal hit Que Si, Que No is? Welk beroemd orkest heeft zowel de huidige EenVandaag leader ingespeeld als ook de eerste Journaal tune uit 1956?

Op deze site kun je niet alleen luisteren naar de tunes van nieuwsrubrieken, je ontdekt ook het verhaal achter de muziek die vaak in ons geheugen staat gegrift. Of het nou is voor wat nostalgie, jeugdsentiment of gewoon voor de lol, hier vind je meer dan honderd nieuwstunes die vaak een vermakelijke reflectie zijn van de tijdsgeest. We zijn stoffige archieven ingedoken om tunes uit de jaren vijftig en zestig op te graven en natuurlijk hebben we ook het recentere werk tentoongesteld. Veel tunes zul je kennen, sommige zul je herkennen en weer anderen zullen je verrassen.

De tunes zijn onderverdeeld in een aantal categorieën. In het menu hier links kun je de tunes beluisteren gesorteerd op programma, omroep/zender of componist. Van sommige programma’s hebben we niet zoveel tunes en dan hebben ze niet hun eigen pagina. Maar van de grote, dagelijkse nieuwsrubrieken hebben we de tunes (bijna) compleet: NOS Journaal, RTL Nieuws en Hart van Nederland.

De komende tijd zullen we tunes blijven toevoegen. Het is de bedoeling om van deze site een groeiend museum te maken zodat de muziek levend blijft. Heb jij een tune die nog ontbreekt in ons archief? Dankzij gulle donateurs kunnen wij ons archief zo compleet mogelijk maken. Lees hier meer over hoe je kunt helpen.


(Nog geen beoordelingen)
Laden...