Museum Hilversum komt met tentoonstelling over nieuwsvormgeving

Share

Vanaf aanstaande zaterdag is in Museum Hilversum een tentoonstelling te zien over de vormgeving van de twee grootste nieuwsprogramma’s in Nederland. Het persbericht:

Het museum presenteert een overzicht van de vormgeving van de twee belangrijkste Nederlandse nieuwsprogramma’s: het NOS Journaal en RTL Nieuws. Het toont werk van decorontwerpers, grafisch ontwerpers en componisten die achter de schermen het nieuws een gezicht gaven. Gastcurator Liselotte Doeswijk vertelt: “In de jaren vijftig mocht de nieuwslezer niet in beeld, dat zou maar afleiden van de inhoud. Zestig jaar later staan de presentatoren in een groot decor vol bewegend beeld en wordt de inhoud verduidelijkt door infographics en 3D-animaties.”

Op deze site zullen de komende tijd wat exclusieve voorproefjes te zien zijn om je enthousiast te maken. Van wat ik er van heb gezien is het een bijzonder boeiende tentoonstelling geworden. De videomontages die onderdeel zijn van de expositie zijn gemaakt door onze eigen Michel van Dijk (evenals de officiële promo hierboven).

Ook Nino Schisano, bekend van het YouTube-account IdentFile, heeft een promo gemaakt. Hij kan goed overweg met de huidige NOS vormgeving waar hij op zijn kanaal meesterlijke dingen mee heeft gemaakt.

 

Wacht niet te lang met langsgaan. De tentoonstelling loopt tot en met 22 maart.


(Nog geen beoordelingen)
Laden...