Jaaroverzicht van de NOS zeer indrukwekkend

Share

Van het jaaroverzicht lijkt de NOS elk jaar meer werk te maken. Het is al lang niet meer een droge opsomming van de gebeurtenissen van de afgelopen twaalf maanden. Het programma weet je mee te slepen in de emoties van het afgelopen jaar. De muziek is daar grotendeels voor verantwoordelijk.

Net zoals speelfilms uit Hollywood wordt er voor het jaaroverzicht scenemuziek op maat geschreven. De begeleidende score zorgt ervoor dat de intensiteit van de gebeurtenissen goed overkomt. Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers van Paraphrase zijn verantwoordelijk voor die muziek. Dat doen zij al een aantal jaar. De volledige score hebben zij beschikbaar gemaakt.

Ook voor het grafische gedeelte wordt gebruik gemaakt van technieken uit Hollywood. Het programma werd gepresenteerd vanuit een leegstaande loods. Op zijn blog verwoord presentator Rik van de Westelaken het als volgt: “Een ruige hal, een beetje zoals velen van ons 2014 hebben ervaren: met veel rafelrandjes.” Daarin werden achteraf allerlei 3D-elementen toegevoegd door grafisch ontwerper Maurits Engelen van Eyris. Deze compilatie heeft hij daarvan online gezet.


(Nog geen beoordelingen)
Laden...