De Nederlandse zanger die de meeste tv tunes heeft ingezongen

Share

Gerard-JolingDoor de jaren heen zijn tal van tv tunes ingezongen door bekende artiesten. Maar de Nederlandse zanger die er (waarschijnlijk) de meeste op zijn naam heeft staan is Gerard Joling. Al vanaf het begin van zijn carriere, is zijn stem te horen in prominente leaders van verschillende omroepen. Zo zong hij in 1987 niet alleen de algemene eindleader in van de TROS maar ook de beginleader van KRO’s Soundmix Show.

De meeste tv tunes worden ingezongen door zangers die minder bekend zijn (en dus goedkoper). Tegenwoordig is Gerard vooral te horen in tunes van programma’s die hij zelf presenteert. Denk hierbij aan Sterren Dansen Op Het IJs, Sterren Springen op Zaterdag en de verschillende Geer & Goor programma’s. En hoewel Gerard tegenwoordig weer hits scoort, was hij ook in de jaren dat het wat minder ging, veelvuldig op de buis te horen. Tijd voor een compilatie van de vele tunes die hij ooit zong!

Gerard Joling – compilatie tv tunes

 

Herken je ze allemaal? Lees verder om te zien welke tunes zijn opgenomen in deze compilatie en hoe Gerard in hele korte tijd een leader “effe” inzingt.

De tunes in de compilatie

  • 1987 – TROS Eindleader: De TROS laat in 1987 speciaal voor de radio- en televisieuitzendingen een Amerikaans jinglepakket inzingen, The Best Show 1 & 2 van JAM Creative Productions. Aan het einde van de televisie-avond werd dit liedje afgespeeld. Er is ook een versie van dit lied dat is ingezongen door Edward Reekers (ex-Kayak), die na de teloorgang van zijn popcarriere zich richtte op tunes en jingles.
  • 1987 – Soundmix Show: De eerste tune van de Soundmix Show werd door Henny Huisman zelf ingezongen. Maar toen het in 1987 tijd werd voor nieuwe intro-muziek, mocht de eerste grote ontdekking van het programma zijn stembanden ervoor lenen. Joling werd derde in het programma in 1985. De muziek is gecomponeerd door Hans van Eijck. Vanaf 1991 werd er een versie van deze tune gebruikt die is gezongen door Marco Borsato. Borsato won de talentenjacht het jaar ervoor.
  • 1994 – Liefde Op Het Eerste Gezicht: De leadermuziek van het gelijknamige datingprogramma is geschreven door Hans van Eijck en Ronald Schilperoort. Hij werd uitgebracht op single en werd een bescheiden hit (7 weken in de Top 40 met plaats 25 als hoogste notering). In België werd het nummer ook uitgebracht op cd maar dan gezongen door de Vlaamse presentator van het programma, Jo de Poorter.
  • 1995 – Karaoke op 4: De leadermuziek van het zomerprogramma Karaoke op 4 kwam van Piet Souer maar Gerards liedje Zing Met Me Mee werd gezongen om het muziekfeest te openen. Deelnemers zongen allemaal een stukje mee. Het nummer is verkrijgbaar op de cd Goud.
  • 2002 – De Waarheid: In dit SBS6 programma ging Joling op zoek naar de waarheid achter roddel en achterklap uit “de bladen”. De titelmuziek werd ook op single uitgebracht maar het bracht de zanger die toen al jaren geen hit meer had gehad niet wat hij zocht. In de Single Top 100 kwam hij niet verder dan plaats 46. Het nummer is verkrijgbaar op de cd Goud.
  • 2006 – Sterren Dansen Op Het IJs: De titelsong van het programma verscheen op de cd Maak Me Gek. De muziek is gecomponeerd door Martijn Schimmer.
  • 2008 – Wie Ben Ik: Toen Wie Ben Ik voor de eerste keer terugkwam, was Joling een van de twee nieuwe teamcaptains. De andere captain was Patty Brard. De oude tune van Hans van Eijck werd afgestoft en ingezongen door de nieuwe captains.
  • 2012 – Sterren Springen Op Zaterdag: Het duikprogramma opende met een groots waterballet terwijl Joling dit nummer zong/playbackte. De muziek is van Martijn Schimmer.
  • 2013 – Effe Geen Cent Te Makken: Voor zijn reality-show samen met Gordon, Over de Vloer, bewerkte Gerard het lied When The Rain Begins To Fall van Jermaine Jackson en Pia Zadora uit 1984. Dit is de 2013 versie van het nummer die werd gebruikt voor Effe Geen Cent Te Makken.

Hoe zing je een tune in?

Eén tune die hier nog ontbreekt is die van Popstars, een SBS6 programma dat Gerard ook presenteerde. Shownieuws was erbij toen hij die tune inzong. Het kostte slechts een halfuurtje.


(Nog geen beoordelingen)
Laden...